kristinantonia

Kategori: Tankar

Lite nyheter

Nu har det varit tyst här bra länge. Saken är att det hänt så otroligt mycket de senaste två månaderna, att jag varken hunnit eller orkat. De två stora nyheterna är att jag fått en nytt jobb och att vi ska flytta till en ny lägenhet här i Varberg. Jobbet jag fått är på en förskola och idag började jag på min andra vecka. Jag stortrivs att jobba med barn. Sen jag flyttade till Varberg har jag inte trivs riktigt när det kommit till jobbet. Innan flytten sökte jag som en galning efter jobb i Varberg, endast för att kunna flytta hit så fort som möjligt. Detta ledde till att jag helt enkelt fick ta de första jobbet jag blev erbjuden. Sen blev jag liksom fast där. Bekvämt. Men jag är så glad att jag tog tag i att söka nytt jobb, och fick det. Den andra nyheten om lägenheten fick vi precis innan jul, och det var nog den bästa julklappen. Lägenheten vi ska flytta till ligger både närmare stan och jätte nära förskolan jag jobbar på. Ett stort plus är också att det är på tredje våningen. Haha, vanligast är väl att vilja bo i en lägenhet på botten plan med både fram och baksida (vilket vi gör nu). Men jag tycker det är obehagligt. Känslan att vem som helst kan titta in har gjort att jag inte riktigt trivs. Så tredje våningen tror jag kommer kännas mer tryggt. I nya lägenheten får vi även en extrarum så det blir lättare att ta emot gäster så som mina föräldrar och vänner från Karlskoga/Örebro.  Ja detta är de stora nyheterna. Kände att jag ville förklara detta och nu börja om på en ny, bättre kula. Känner att allt de som hänt den senaste tiden gett mig så mycket ny energi. Som att alla pusselbitar fallit på plats. 

DRÖMMAR, MÅL OCH LIVET

Slutspurten av det stora loppet, gymnasietiden. Det är nu man verkligen börjar tänka på vad man vill göra med livet. Man är van att ta dag för dag, men tillslut behöver man tänka bortanför imorgon. Vad man vill försörja sig på, vilken person man vill växa upp att bli, samt vilken omkrets man vill omringas av.  Jag har drömmar, stora och små. För andra orealistiska, för mig en milstople jag vill nå i mitt liv. Jag drömmer om att öppna mitt egna hotell. Inte vilket hotell som helst utan ett litet med exklusivt. Jag vill anordna bröllop, jag vill bidra till romantik och det är allt det mitt hotell ska handla om. Jag vet att det är inom service och hotell yrket jag vill jobba, och romantik är en del av mig. Så det är som en match av mina mål och drömmar. Det är viktigt med drömmar, hur orelistiska de än kan verka. Det är faktiskt bara du själv som kan se till att dina drömmar går i uppfyllelse, genom att jobba för dem, tänka på dem och hålla tummarna. Ibland sker ett mirakel, ibland slår karma in och ibland har man bara helt enkelt tur. Man ska aldrig ge upp om en dröm. Det är dock viktigt att inte bara sylta in sig i den ''stora drömmen'', utan sätta upp även små mål längst med vägen. Det får hela drömmen att kännas närmare då man hela tiden avklarar små mål eller drömmar längst med vägen. En dröm för mig var att hitta kärleken, det gjorde jag. Mitt närmaste mål nu är att flytta, och drömmen är att inreda lägenheten.  Ett mål var att skaffa jobb i Varberg, nu har jag två. Nu är ett mål att jobba så jag sedan kan söka den utbildning jag vill gå.

Så, fortsätt drömma, fortsätt sätta upp mål, fortsätt leva livet som du vill.

STUDENT-STRESS

Tror inte jag är ensam om att känna en enorm stress just nu, iallafall inte bland blivna studenter. Det känns som en våg som bara väller över mig och aldrig tar slut. Hur mycket jag än längtar till livet efter studenten är jag för tillfället såååå trött. Jag oroar mig för precis allting, och det tar otroligt mycket energi. Jag oroar mig för tiden och jag oroar mig för pengar. Det är verkligen inte billigt att ta studenten, och det kommer upp så mycket kostander man egentligen inte räknat med. Så ett tips till er 97or som tar studenten nästa år, lägg undan en rejäl summa från sommarjobbet och rör den inte förrän efter jul när allt med studenten börjar. Förutom student och balklänning, studentmössa och studentresa så är det så mycket mer. I mitt fall: Nytt smink som passar sig efter jag varit i Magaluf, fickpengar i Magaluf, kostanden för flak+champangefrukost, freebra, BALBILJETT, väska till balen, skor, och vill inte ens tänka på all alkohol, satin och strömpis. Får ångest av att skriva detta för just nu har jag inte ens råd med sminket. Dock så kände jag att jag behövde skriva av mig lite, för detta är något som stressar upp mig väldigt mycket. På sidan av allt med studenten håller vi också på att planera flytten till Varberg och jag letar dagligen efter jobb där nere. Dock så ska jag få provjobba på ett ställa nästa gång  jag är i Varberg så förhoppningsvis får jag jobb där. Försöker ta varje dag som den kommer och inte stressa upp mig i onödan (något jag är väldigt bra av). Denna helg hos Fredrik var därför väldigt behövlig. Vi campande i vanan nere vid havet, kollade på solnedgång och vaknade till soluppgången. Han är underbar och den människa som fyller på min energi bara jag hör hans röst. När man är stressad är det viktigt att omringa sig av människor som ger och inte tar energi, kanske måste man tänka lite mer själviskt än vanligt och göra det man själv mår bra av i första hand. Behövde bara skriva av mig lite.

En härlig sommarbild

Sol, värme och ett annat land

Vill so badly åka till värmen just nu, dock lyfter planet mot magaluf 29 maj så inte långt kvar. Älskar utlandsvällar när man duschar och sen gör sig fin för kvällen. Alla kläder som blir tusen gånger finare för man är solbränd. Dessa bilder är tagna från semestern till Gold Island Alanya, Turkiet för två sommrar sedan. Kan STARKT rekommendera det hotellet. Det levde verkligen upp till sina 5 stjärnor och man både sov, solade och åt som en prinsessa haha. Nästa utlandsresa till varmt ställe (förutom magaluf), vill jag blir Santorini. Någon som varit där?

Mina hårförlängnings erfarenheter

Nu har jag haft i löshår två gånger i satt med microringar, och tänkte göra ett litet inlägg kring det. Jag har fixat mitt hår på en salong i Stockholm båda gångerna. Första gången blev jag riktigt nöjd med både kvaliten och färgen på håret. Kunde ha i hårförlängningen i tre månader innan det började tova sig, vilket det tillslut gör då microringarna växer ut. Andra gången jag satte i hårförlängning blev jag dock inte alls nöjd. Denna gång kändes kvaliten på håret helt annorlunda, och inte till det bättre. Jag har känt mig lite lurad och tror nästan att de använder ett ''finare'' hår första gången på kunderna för att de ska komma tillbaka. Blev heller inte alls nöjd med hur de satte micro ringarna då de syntes väldigt mycket, samt hur de matchade färgen på löshåret med mitt egna hår. Vill inte hänga ut salongen, men jag blev verkligen inte nöjd. Tog ut löshåret för drygt en vecka sedan och då hade jag haft i det i kanske två månader. Hade tovor i hela håret och det var katastrof. Dock hade mitt egna hår växt en del och jag trivs faktiskt ganska bra i det nu. Ska låta det vila fram till studenten då jag sätter i löshår igen. Denna gång tänker jag dock prova en salong här i Karlskoga, är en aningen dyrare med det får det vara värt. Då ska jag även prova tejpmetoden istället för microringar. Någon som har erfarenhet av tejp

Mitt hår idag:

 

Vad vill du göra efter studenten?

Rättare sagt, vad SKA jag göra efter studenten. En flytt det har jag redan planerat, och den kommer bli till Varberg där jag kommer bli sambo med min älskade Fredrik. Jag ser verkligen fram emot det här steget i mitt liv. Jag har aldrig velat bo kvar i Karlskoga eller Örebro, jag har bara inte vetat vart jag ska ta vägen. Först hade jag tankarna på att flytta till Oslo och jobba, men sen träffade jag Fredrik och då ändrades alla mina planer. Efter att ha varit i Varberg flera gånger så trivdes jag som fisken i vattnet, och ju mer kär jag blev desto rättare kändes det. Så nu är flytten i planering, nästan det enda jag kan tänka på. Jag längtar så otroligt mycket att få börja mitt liv på riktigt. Sen kommer den stora flickdrömmen gå i uppfyllelse, inreda min egna lägenhet.

Vad ska jag göra i Varberg då? Det är inte helt sprikat, men jag ska jobba ett tag, och helst vill jag jobba inom Hotell. Jag har sökt lite jobb som receptionist och sen får jag helt enkelt hoppas på det bästa. Målet med att jobba ett tag är att jag sedan vill plugga vidare, Hospitality Management i Göteborg. Det är en yh utbildning på engelska inom hotell, dock kräver den 2 år jobberfarenhet inom hotell och turism yrket innan man får söka. Därför tänkte jag skaffa mig lite mig erfarenheter utöver de jag redan har från museet, sen prova söka utbildningen. Jag är heller inte sugen på att börja plugga direkt så detta kommer bli perfekt för mig. Mer, eller mer detaljerat vill jag inte planera. Självklart har jag drömmar, som att plugga ett år utomlands, resa osv. Men det tar jag som det kommer. Jag har en stadig grund att stå på, och jag har det viktigaste av allt. Kärlek.

Min Kärlek

Sitter på tåget hem

Sitter just nu på tåget hem, efter en helt underbar vecka hos min älskade i Varberg. Det är alltid lika jobbigt att säga hejdå och sätta sig på tåget, men snart ses vi igen. Jag är så överlycklig, just nu sitter jag på tåget och ler medan skjut mig i huvudet spelas i lurarna haha. Nej men jag är så kär, kan inte ens förklara. Studenten väntar bakom hörnet och jag kommer nog kunna säga att det här varit det bästa året någonsin. Har så mycket planer i mitt huvud, allt jag vill och allt jag SKA göra efter studenten.

Min kärlek

Går inte att beskriva i ord hur mycket jag tycker om honom. Mer genomsnäll människa har jag aldrig mött. Han är inte bara min pojkvän, utan även min bästavän.  

that sweet feeling of being in love

Jag må vara världens lyckligaste tjej, älskad utav den finaste killen.

Internationella Flickdagen

Idag är det internationella flickdagen vilket nog alla lagt märket till på något vis. Plan Sverige har gjort detta till en stor kampanj, och det plan Norge gjorde har nog uppmärksammats ännu mer. Tror alla läst artikeln om den norska lilla flickan som skulle gifta sig med en betydligt äldre man. Denna historia hittades på för att få uppmärksamheten, för idag är det hennes bröllopsdag, den internationella flickdagen. Den dag som kämpar för flickors rätt till sina egna kroppar, rätten att få gå i skolan, kampen mot bortgifte. Jag tycker det här är något så viktigt, något som berör mig väldigt mycket. Jag är så tacksam för allt jag haft under min uppväxt, allt det som jag tagit för givet. Som att få gå i skola, som att få göra min egna röst hörd. Men så många flickor ute i världen står utan denna chans. Utan utbildning, utan röst. Jag tycker alla ska gå in på Plan Sverige och iallafall göra sin röst hörd, för alla flickor där ute. Man kan även stödja kampanjen genom att köpa Because I'm a girl armband.

 

Och på tal om denna dag tycker jag det är så fint att folk visar upp att de stödjer andra, varandra. Alla som går runt med fuck cancer armband, och symboler från andra stödjorganisationer. Min fina klasskompis har tillexemepl startat upp ett UF företag där hon säljer armband till förmån av Simbas Footprints Children's home. Sök på Footprints UF på facebook så hittar ni deras sida. Var även ute och gick förut och gick förbi ett hus där de hissat upp rosabandet på flaggstången. Allt detta gör mig så glad.

 

 

Kunde inte vara lyckligare just nu

Kunde inte vara lyckligare just nu. Har precis bokat resa nummer två denna månad. Hinner vara hemma i Sverige i sex dagar innan jag sätter mig på planet igen, då till Gran Canaria. Ska dit med Emma, ligga vid poolen och bara slappna av i en vecka. Vi flyr lite från all fest-stress som alltid är under halloween helgen och lovet. Min morfar har hus där som vi kommer låna. SÅ underbart. Kunde som sagt inte vara lyckligare just nu haha. Har också beställt min studentmössa, och livet bara äger. Jag tror livet är som en pilbåge, man behöver dras bakåt för att sedan skjutas fram, och jag flyger i luften just nu.

24 September

Onsdag, och bara en vecka kvar tills jag och Kajsa åker till Island. Kanske borde tänka på att packa snart iallafall, typiskt mig att sitta kvällen innan och packa. Så blir väskan överfull.. Nej men jag längtar faktiskt, tycker det ska bli riktigt roligt. För er som undrat så ska vi ha praktik på ett hotell vilket är riktigt bra för mitt cv känner jag. Har förövrigt börjat tänka väldigt mycket på vad jag vill göra efter studenten och nu är jag inne på ett spår och jag är i exstas. Vill bara ta studenten nu och sen ut i världen i jakt på min drömframtid, haha låter så löjligt. Men jag tror att har man verkligen viljan så kan man lyckas! Och min dröm är ju inte helt orealistisk. Så efter studenten far jag till Norge och börjar om på ny ruta. Blivit så taggad på framtiden. Nu ska jag bara plugga hårt och jobba mycket så jag sen kan gå den utbildningen jag vill. Men dit är det ännu några år kvar då jag inte kan söka den direkt efter studenten, måste joa två år först. Ville bara dela med mig lite utav det. Nu ska jag mysa ner mig i soffan och kolla på lite hockey. Kram

Några stärkande ord

Det handlar inte om att känna sig värdelös eller odulig, det handlar om att känna sig behövd och älskad. Att tänka såhär om allt är rätt, det är stärkande. Du ska inte befinna dig i sitatuioner där du känner sig värdelös, och gör du det måste du gå därifrån. Alla förtjänar att få känna sig behövda och älskade. Varför jag skriver det här är för det är så starkt för mig. Så många gånger jag kännt och känner mig värdelös, och främst oduglig. Det är så viktigt att vi uppskattar de runt om oss, och framförallt oss själva. Uppskattning är guld. Tänk behövd, tänk älskad.

Upp